Erken Hasat Zeytinyağı Nedir?

Ekim ayı başlarında zeytinler henüz yeşil iken erken hasat döneminde özenle yere değmeden toplanır, delikli hava geçirgen 20-25 kg alan kasalara konur. Bekletilmeden aynı gün içerisinde fabrikaya götürülür ve sıkıma alınır. Çuvallar yerine kasalarda taşınarak zeytinin kızışmasının dolayısıyla yağda olumsuz tatlar oluşmasının önüne geçilir.

27 C altında en az su ilavesi ile 2 fazlı sistemlerde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle zeytinyağlarımız üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenler üst seviyede tutulur.

Yeşil meyvemsi aromaya sahip, zeytin meyvesinden gelen fenol bileşenlerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde yoğun hissedilir acılık ve genizde yakıcılık oluşturmaktadır. Sağlık icin gerekli olan E vitamini, bio fenoller, antioksidan vb. değerler en yüksek seviyedir.

Benzer Yazılar

Zeytinyağının Kalitesi Nasıl Anlaşılır?

Zeytinyağının Kalitesi Nasıl Anlaşılır?

Herkesin düşündüğünün aksine zeytinyağının asit oranı renginden, kokusundan ya da tadından anlaşılamıyor. Ancak zeytinyağının renginden olmasa da kokusundan ve tadından kalitesi hakkında bazı ipuçları elde etmek mümkün. İyi bir zeytinyağı mutlaka meyvemsi kokular...

Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

1-ZEYTİNYAĞI ACI VE YAKICIYSA ASİDİ YÜKSEKTİR ; Zeytinyağının asit oranı tadından anlaşılmaz. Acılık ve yakıcılık  aksine zeytinyağının kaliteli olduğunu gösterir. 2-KIZARTMADA ZEYTİNYAĞI KULLANILMAZ,YANAR; zeytinyağı kızartma sırasında buharlaşma sıcaklığına ulaşmaz....

Polifenol Nedir?

Polifenol Nedir?

Polifenol zeytinyağı ,kırmızı şarap ,yeşil çay ve çikolatada bulunan ve antioksidan etkiye sahip fenolik bileşenlerin genel adıdır. Zeytinyağı polifenol içeren tek bitkisel yağdır. Otuzdan fazla farklı fenolik bileşen vardır. Bu bileşenler kalp hastalığı ve kanser...

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nedir?

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nedir?

Soğuk sıkım zeytinyağı, günümüzde polifenol değerleri açısından en kaliteli zeytinyağıdır. Bu yöntemle birlikte zeytin hamuru sabit olarak maksimum 26 derecede tutularak zeytinyağı elde edilir. Bu da zengin besin içeriğinin kaybolmamasını, direkt olarak dalından...

WhatsApp chat