1-ZEYTİNYAĞI ACI VE YAKICIYSA ASİDİ YÜKSEKTİR ; Zeytinyağının asit oranı tadından anlaşılmaz. Acılık ve yakıcılık aksine zeytinyağının kaliteli olduğunu gösterir.
2-KIZARTMADA ZEYTİNYAĞI KULLANILMAZ,YANAR; zeytinyağı kızartma sırasında buharlaşma sıcaklığına ulaşmaz. Bununla birlikte yüksek tekli doymamış yağ oranı ve içerdiği antioksidanlar sayesinde, ısınmanın yarattığı oksitlenme etkisine karşı en dayanıklı yağdır.
3-ZEYTİNYAĞI YEMEKLERE AĞIR BİR KOKU VERİR; bayatlamamış kaliteli soğuk sıkım bir zeytinyağı yemeklere koku vermediği gibi, diğer yağlara göre çok daha az kullanarak yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.